8. března 2010

1. kolo projektu

Jednotlivé týmy se v první části projektu seznámí s problematikou přijímacího pohovoru, spolupracují se sociálními partnery ve svém okolí (personální oddělení různých firem, úřad práce, ...), mapují požadavky zaměstnavatelů při přijímání nových zaměstnanců a okolnosti podporující úspěch při konkurzu. Seznamují se s principy komunikace s budoucím zaměstnavatelem jak před přijímacím pohovorem (orientace v médiích, práce s inzercí, motivační dopis, typy životopisu, oborová komunikace v cizím jazyce ad.), tak v jeho průběhu, tzn. příprava na přijímací pohovor jako takový (význam oblékání, správného vystupování, verbální i neverbální komunikace, diskriminační faktory ad.)Výsledkem práce studentů v této první části je zpracování metodické příručky pro žadatele o práci s názvem „Jak uspět při přijímacím pohovoru“. (Příručky budou po skončení projektu využívány ve škole jako ilustrační materiály k výuce.
Každý tým má k dispozici konzultanta, vyučujícího dle vlastního výběru, který budou během 1. kola jeho práci koordinovat a zároveň dohlížet na to, aby údaje uváděné ve vznikající příručce nebyly jen automatickým převzetím jiného zdroje.

Schválení projektu

8. března 2010 byl projekt Přijímací pohovor? Žádný problém! konečně schválen, takže se mohou rozběhnout přípravné práce - vytipování vhodných studentů, vytvoření týmů, oslovení garantů a zadání úkolů k 1. kolu projektu.